De toekomst van IT | Volgens Gartner - ICTberichten.nl

Gartner voorspelt de toekomst van IT

Gartner voorspelt de toekomst van IT
In 2021 kost het grote ondernemingen twee keer zo veel aan tijd en geld dan gedacht om te transformeren naar een digitale onderneming.

In 2023 heeft 30 procent van de organisaties een BYOE-beleid (Bring Your Own Everything is de opvolger van Bring Your Own Device (BYOD)). Bovendien wordt 40 procent van alle mensen wereldwijd gevolgd door een ‘internet of behaviour’ en kan een even groot percentage van de werknemers zelf zakelijke applicaties samenstellen naar eigen inzicht, zoals nu al playlists van muziek gemaakt kunnen worden. Daarnaast is de authenticiteit van 30 procent van het wereldnieuws en videomateriaal via blockchain vast te stellen, hebben minimaal vier van de G7-landen een onafhankelijke toezichthouder voor AI en machine learning en is de werkgelegenheid voor gehandicapten in de IT verdrievoudigd.

In 2024 zijn miljoenen mensen verslaafd aan online winkelen en gebruikt meer dan de helft van de online adverteerders een vorm van emotieherkenning.

In 2025 heeft 50 procent van de mensen een smartphone met een cryptocurrency-rekening die mobiel te gebruiken en beheren is.