Gartners adviezen om de impact van de coronacrisis te beperken - ICTberichten.nl

Drie adviezen van Gartner om de impact van de coronacris te beperken

Drie adviezen van Gartner om de impact van de coronacris te beperken
Om de continuïteit van de bedrijfsvoering in tijden van corona te bewaken, adviseert Gartner managers en beslissers om op de korte termijn de volgende acties te ondernemen.

  Maak meer gebruik van digitale tools voor samenwerking en AI
  Nu er nog steeds beperkt wordt gereisd, moeten meer mogelijkheden beschikbaar gesteld worden voor instant messaging, online vergaderen, het delen van bestanden en het online gebruik van bedrijfssoftware, zoals ERP of CRM applicaties. Wellicht is het ook mogelijk om processen met AI te automatiseren, waardoor voor extra taken geen nieuwe medewerkers nodig zijn.

  Gebruik digitale kanalen voor contacten met partners en klanten
  Omdat fysieke ontmoetingen met partners en klanten minder of niet mogelijk zijn, groeit het belang van online kanalen. Websites, apps, video conferencing, marktplaatsen en social media moeten daarom een volwaardig alternatief bieden. Dus is het zaak de bestaande online kanalen te optimaliseren en nieuwe mogelijkheden te omarmen.

  Informeer medewerkers gericht over de situatie en maatregelen
  De media buitelen over elkaar heen wat betreft de berichtgeving over de coronacrisis. Niet geverifieerde informatie kan verwarring bij medewerkers veroorzaken, waardoor ze verkeerde beslissingen nemen. Zorg daarom voor eenduidige berichtgeving vanuit het management over de impact en maatregelen met betrekking tot het virus.