Do’s en dont’s bij software implementaties - ICTberichten.nl

Do’s en dont’s bij software implementaties

software implementaties do's en dont's
Bijna de helft van de IT projecten kost meer tijd en geld dan verwacht. En twintig procent mislukt zelfs helemaal, zo blijkt uit onderzoek van PMI. Lees hier vijf tips die u helpen om dit rampscenario bij uw softwareproject te voorkomen.

  • Ondervraag potentiële implementatiepartners – Zij weten alles over hun software, maar zijn ze ook thuis in implementaties bij vergelijkbare bedrijven? Blijf doorvragen tot u helemaal begrijpt wat zij te bieden hebben.
  • Maak uw data tijdig klaar voor de conversie – Begin al vóór de start van het project met het opschonen en verrijken van uw data, want dat kan behoorlijk veel tijd kosten. Tijd die u bij de implementatie meestal niet heeft.
  • Zorg voor commitment en budget – Regel dat u al bij het begin van het project kunt beschikken over alle benodigde (financiële) middelen en zorg dat u commitment krijgt op alle niveaus van de organisatie.
  • Neem niet te grote stappen – Trek niet ineens de stekker uit het oude systeem, maar werk in deeltrajecten aan de nieuwe configuratie. Geef medewerkers daarbij voldoende tijd om aan de nieuwe manier van werken te wennen.
  • Geef prioriteit aan de continuïteit – Zorg voor een goede orkestratie van de overgang naar een nieuw systeem, om te voorkomen dat bedrijfskritische activiteiten stilvallen of vertraging oplopen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Waarom IT projecten mislukken – Gratis e-boek
Komt een CEO bij de IT dokter – Onmisbare kennis voor bedrijven die een softwareproject starten
Bedrijfssoftware box – Alles over de selectie en implementatie van bedrijfssoftware
Directie moet hoognodig bijspijkeren op IT gebied – Veelgelezen artikel

Implementatie van software
Software implementaties