Dit is het resultaat van uw cloud transitie - ICTberichten.nl

Dit is het resultaat van uw cloud transitie

Datasilo’s en legacy systemen remmen transformatie
De overstap naar de cloud is geen doel maar een middel om strategische voornemens te realiseren. Hoe kunt u nagaan of dat succesvol gebeurt, terwijl de zakelijke omgeving steeds verandert? Vijf methoden om het succes van uw cloud transitie te meten.

  • Business cases – De eerste meetmethode is het succes van de transitie aflezen aan vooraf gedefinieerde business cases. Worden de beoogde resultaten werkelijk behaald?
  • Kostenreductie – Tweede methode is nagaan in hoeverre kostenreductie bereikt wordt. Bedenk daarbij dat bij de overstap naar de cloud uw kosten veranderen van vast naar variabel (op basis van gebruik).
  • Service – Derde methode is nagaan of IT via de cloud meer service aan eindgebruikers kan leveren dan daarvoor. Denk hierbij aan verbeterde beschikbaarheid van systemen, het sneller uitrollen van nieuwe releases en het verkorten van de tijd om problemen te verhelpen.
  • Wendbaarheid – Vierde methode is kijken naar veranderingen in de wendbaarheid. Hoe vlot kunt u via de cloud een nieuw product op de markt brengen en hoe was dat in het verleden?
  • Bedrijfsrisico’s – Vijfde methode is nagaan in hoeverre de cloud helpt om bedrijfsrisico’s te verminderen. Denk daarbij aan risico’s op het gebied van security, veerkracht en compliance.

Lees verder

CLOUD box – Hulp bij het starten van cloud transities
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
Potentie van de cloud onvoldoende benut – Veelgelezen artikel

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief