Digitaliseren in de maakindustrie - ICTberichten.nl

Digitaliseren in de maakindustrie

Digitaliseren in de maakindustrie
Digitalisering biedt volop mogelijkheden voor de maakindustrie: van engineering en productie tot sales en marketing. Maar hoe beslist u in welke technologie u wilt investeren? Daar zijn onderbouwde beslissingen voor nodig.

Maakbedrijven genereren steeds meer data door de digitalisering van bijvoorbeeld machines en het gebruik van sensoren en PLC’s. Met die data zijn operationele processen te bewaken en te optimaliseren. Wilt u meer werk maken van de digitalisering, bedenk dan eerst wat de investeringen daarin u kunnen opleveren. Denk aan kostenbesparingen, productiesnelheid of leverbetrouwbaarheid. Doe hiervoor een haalbaarheidsonderzoek.

Volgende vraag is wat u precies met de data wilt doen. Bijvoorbeeld trends zichtbaar maken, (potentiële) klanten gerichter benaderen of predictive maintenance uitvoeren op basis van operationele machinedata. In de ontwerpfase van producten kan volledig functionele virtualisatie fysieke prototypes overbodig maken. En bij de productie is modularisatie het antwoord op de hoge kosten en lage marges van maatwerk. Ga ook na welke kansen digitalisatie biedt voor het verbeteren van de interne en externe samenwerking.

Lees verder

Software voor de maakindustrie – Uitleg en informatie
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
Smart industry: tevreden klanten én betere processen – Veelgelezen artikel

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief