Datalek kan mkb bedrijven te gronde richten - ICTberichten.nl

Datalek kan mkb bedrijven te gronde richten

Datalek
60 procent van de mkb bedrijven die geconfronteerd worden met een groot datalek, is binnen drie jaar failliet, zo blijkt uit onderzoek van Cisco. Wat zijn de risico’s en hoe dek je die af?

Uit onderzoek blijkt dat twintig procent van de bedrijven niet weet wat de AVG precies inhoudt. Dat is zorgelijk, want verlies van klantgegevens kan leiden tot hoge boetes, fraude, productiviteitsverlies en uiteindelijk zelfs tot faillissement. Een ander risico is dat hackers het systeem gijzelen en losgeld vragen. Er is een breed pallet aan beschermende technologie beschikbaar. Zo hebben de meeste antiviruspakketten tegenwoordig functies om links in e-mails te controleren en webcontent op malware te checken. Daarnaast zijn een firewall en communicatie via een VPN aan te raden. Bedenk daarbij dat infectie van één PC zich uiteindelijk kan verspreiden over het hele bedrijfsnetwerk. Als een hacker vervolgens via uw netwerk ongepaste berichten verstuurt, bent u verantwoordelijk wanneer er onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Bovendien kan een datalek grote impact hebben op de bedrijfsreputatie.

Lees verder

Is uw huidige bedrijfssoftware niet meer up to date? De gratis bedrijfssoftware box helpt u bij de selectie van bedrijfssoftware
Grote kans op dataverlies in de cloud door menselijke fouten
ICT trends 2021 – Werkplek, IT beheer en security