Cloudprovider kiezen: groot of klein? - ICTberichten.nl

Cloudprovider kiezen: groot of klein?

Cloudprovider kiezen
Bedrijven worden in toenemende mate afhankelijk van hun cloudprovider. Uw data, software en communicatie kunnen er volledig van afhankelijk zijn. De keuze voor een grote cloudprovider lijkt meer zekerheid te bieden dan de keuze voor een kleinere speler. Maar soms zitten er aan grote cloudproviders ook grote nadelen. ‘Wie ermee in zee gaat, legt zijn gegevens in handen van een generalist die thuis is in infrastructuren, maar niet in databases.’

Volgens het artikel, waarnaar onderaan verwezen wordt, is het riskant om uw bedrijfsdata onder te brengen bij een generalistische cloudprovider. Niet alleen omdat u dan de controle op uw data uit handen geeft, maar ook door de manier waarop de data verwerkt en beheerd wordt. Het is de vraag of een cloudprovider de technologie en de waarde daarvan voor uw concurrentiepositie voldoende begrijpt.

Die vraag is vooral belangrijk bij workloads en applicaties die het verschil maken. Werken met een gespecialiseerde databasepartner in plaats van met een generieke cloudprovider heeft verschillende voordelen. Bij belangrijke veranderingen in de architectuur beschikt u over deskundige adviseurs om een roadmap te ontwikkelen en de prestaties in de cloud te optimaliseren. Verder kan een databasepartner u helpen om meer strategische voordelen uit uw data te halen.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Werken in de cloud – Ontdek de voordelen en nadelen
CLOUD box – Alle informatie over het starten van een cloudproject
In 6 stappen cloud ready – Veelgelezen artikel