Hybride cloud flexibeler dan multi cloud - ICTberichten.nl

Hybride cloud flexibeler dan multi cloud

Hybride cloud
Veel Nederlandse organisaties lopen nog achter in het gebruik van een hybride cloud, maar driekwart heeft plannen om applicaties terug te halen uit de publieke cloud en onder te brengen in een hybride cloud. Die biedt namelijk meer flexibiliteit en enkele andere voordelen.

Een multi cloud configuratie gebruikt het aanbod van verschillende publieke cloudproviders. Voordeel ervan is dat u de risico’s minimaliseert, de architecturen vergelijkbaar zijn en u altijd beschikt over de nieuwste functionaliteit.

Een hybride cloud kan ook gebruikmaken van verschillende cloudproviders, maar dat hoeft niet. Uitgangspunt van een hybride cloud is de juiste mix van cloudproviders met verschillende hostingvormen. Dat biedt meer keuzevrijheid dan een multi cloud. Zo kunt u office software in de publieke cloud laten hosten en bedrijfskritische maatapplicaties op locatie laten draaien. Een andere mogelijkheid is dat u door een exploderende behoefte aan opslagcapaciteit deze eerst huurt bij een publieke provider, maar wanneer de capaciteitsbehoefte hoog blijft, de opslag overhevelt naar een private cloud. Met een hybride cloud kunt u de keuze dus vrij bepalen op basis van uw eigen doelen. Wilt u de kosten terugdringen, dan bent u niet gebaat bij een dure publieke provider die uw data en applicaties 24/7 bewaakt, maar meer met een private cloud in eigen beheer. Wilt u de rekenkracht en opslagcapaciteit snel kunnen aanpassen, actief worden in een nieuw land of een groeimarkt aanboren, dan bieden publieke hyperscale providers juist wel (tijdelijk) uitkomst. Kortom, een hybride cloud biedt u op elk moment alle keuzevrijheid en een beter passende oplossing.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Bedrijfssoftware in de cloud – Whitepaper over hoe u de weg vindt naar de best passende cloudomgeving voor uw bedrijfssoftware (gratis download)
De perfecte hybrid cloud-infrastructuur in vier stappen – Whitepaper over hoe u een succesvolle overstap op de hybride cloud realiseert (gratis download)
Waarde van ICT in crisistijden – Veelgelezen artikel
Vijf tips voor een beheersbare migratie naar de cloud – Veelgelezen artikel

Bedrijfssoftware in de cloud
De perfecte hybrid cloud in vier stappen