Kies de best passende cloudvorm - ICTberichten.nl

Kies de best passende cloudvorm

Kies de passende cloudvorm
Beslissers kijken bij de overgang naar de cloud vaak alleen naar de kosten. Maar er zijn veel meer aspecten die een rol spelen bij de keuze van het type cloud dat het best past bij uw bedrijfsbehoeften. Ontdek daarom tijdig de verschillende cloudvormen.

Door in gesprek te gaan met leveranciers en andere specialisten kunt u ontdekken welke cloudvorm de beste fit heeft met uw organisatiebehoeften. Uitgangspunt daarbij vormen de aspecten die kritiek zijn voor uw bedrijfsvoering. Denk aan continuïteit, performance, stabiliteit en security, maar ook aan de compliance, productiviteit en groeimogelijkheden.

De ideale cloudvorm dekt al uw behoeften op die gebieden af. Het kan ook goed zijn om met verschillende vormen van cloudoplossingen te werken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een private cloudoplossing voor oudere systemen en een public cloudoplossing voor moderne software. Het oudere (legacy) systeem is daardoor beter te hosten, maar moet wel eerst ‘verSaaSt’ worden. Voor software die al in SaaS vorm beschikbaar is, zal de public cloud goedkoper zijn.

Lees verder

Cloudsoftware selecteren – Vraag gratis bedrijfssoftware box aan
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
Vijf tips voor een beheersbare migratie naar de cloud – Veelgelezen artikel

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief