Trends in digitale transformatie - ICTberichten.nl

Trends in digitale transformatie

Trends in digitale transformatie
Digitale transformatie betreft de overgang naar bedrijfsprocessen waarin software, data, artificial intelligence en andere ICT oplossingen steeds belangrijker worden. McKinsey, Accenture, Gartner en Deloitte hebben de ontwikkelingen en trends op een rijtje gezet en aangegeven welke daarvan bepalend worden voor de digitale transformatie.

Uit een enquête van McKinsey over de digitale transformatie blijkt dat de best presterende bedrijven een voorsprong hebben op vier fronten: technologische capaciteiten, talent, leiderschap en middelen. Onderzoek van Accenture leert dat bedrijven die volgens het principe ‘digital first’ werken concurrentievoordeel hebben, met name nu 80% van de medewerkers deels thuis wil blijven werken.

Gartner ziet generatieve AI als trend. Deze term verwijst naar nieuwe vormen van machineleren waarbij de best voorspellende algoritmen overblijven volgens het principe van ‘survival of the fittest’. Leidinggevenden in een onderzoek van Deloitte stellen dat het vermogen van de organisatie om zich snel aan te passen bepalend is voor de concurrentiekracht.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

5 valkuilen bij IT transformaties – Veelgelezen artikel
Digitale transformatie – Gratis e-boek
Digitale transformatie in 5 stappen – Veelgelezen artikel

Digitale transformatie