5 valkuilen bij IT transformaties - ICTberichten.nl

5 valkuilen bij IT transformaties

5 valkuilen bij IT transformaties
Digitale transformatie is voor veel bedrijven geen keuze meer, maar een noodzaak. Om te kunnen blijven voldoen aan klantverwachtingen met gezonde en goed renderende bedrijfsprocessen, valt niet te ontkomen aan een verdere digitalisering en een beter gebruik van beschikbare data.

De route naar vernieuwing van IT systemen ligt echter is bezaaid met projectwrakken. Richard Wagemakers kent de valkuilen bij IT transformaties. De volgende vijf gevaren liggen op de loer.

  • De transformatie wordt gezien als IT aangelegenheid, terwijl niet de IT maar de behoeften van klanten centraal moeten staan.
  • Alle aandacht gaat uit naar de transformatie, waardoor er geen oog meer is voor de continuïteit van bestaande processen.
  • De boardroom heeft te weinig IT kennis en dus wordt de transformatie overgelaten aan de digital officer of iemand anders uit de IT hoek.
  • Het databeleid is niet op orde, met als gevolg dat de informatievoorziening tekort schiet om de klantreis in kaart te brengen en aan te sturen.
  • De keuze tussen maatwerk en standaardsoftware is niet doordacht, waardoor de data-uitwisseling problematisch wordt of juist sprake is van een vendor lock-in.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Waarom IT projecten mislukken – Gratis e-boek
Digitale transformatie in 5 stappen – Veelgelezen artikel
Digitale transformatie – Gratis e-boek

Cloudleverancier
Digitale transformatie