januari 2024 - ICTberichten.nl

Archive for januari, 2024

Misverstanden over cloudmigratie

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Misverstanden over cloudmigratie
Misverstanden over cloudmigratie
Niet iedere organisatie stapt even gemakkelijk over op de cloud. Jammer, want inmiddels is toch al jaren duidelijk dat de cloud veel voordelen en maar weinig nadelen biedt. Zo maakt de cloud de IT van je bedrijf flexibeler, veiliger en gemakkelijker. Niet alleen over de voordelen zijn soms misverstanden, ook over enkele nadelen kan een verkeerd beeld bestaan. Wat zijn zoal de misverstanden rondom migratie naar de cloud?

    We zitten al in de cloud – Een echte migratie naar de cloud is wat anders dan al gebruik maken van een paar SaaS applicaties, zoals Office 365 of een online CRM oplossing of boekhoudprogramma. Echt naar de cloud is het pas als de IT infrastructuur van je organisatie geheel of gedeeltelijk verhuist. Dat is het terrein van Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS).

    De cloud is niet veilig – Het beveiligingsniveau bij cloudproviders is veel hoger dan de niveaus waarop bedrijven zelf hun IT infrastructuur doorgaans beschermen. Grootste securitygevaar in je eigen omgeving zit bij medewerkers.

    De cloud is altijd veiliger dan on premise – On premise (lokale) oplossingen bevatten vaak minder standaardonderdelen dan bij cloudproviders het geval is. Grote aanvallen van cybercriminelen richten zich vaak juist op de standaardonderdelen. Dat maakt cloudproviders in principe kwetsbaarder. Maar zolang zij hun security goed op orde hebben (en dat hebben ze, als het goed is), leidt dit zelden tot problemen.

    Migratie naar de cloud kost banen – Als een bedrijf overstapt naar de cloud zullen er meerdere taken voor IT’ers vervallen. Vooral onderhouds- en beheertaken worden minder. Daar komen echter nieuwe adviserende, begeleidende en ondersteunende taken voor terug.

    De overstap moet in één keer – Dit komt in de praktijk zelden voor, ook omdat er steeds vaker sprake is van een hybride vorm. Hierbij wordt deels gebruik gemaakt van een cloudprovider. Voor een ander deel is de IT infrastructuur nog steeds binnen de eigen organisatie.

    Kostenbesparing is het belangrijkste doel – Omdat het bij de cloud meer aankomt op betalen voor gebruik, kunnen de kosten lager zijn. In ieder geval zijn geen grote investeringen ineens nodig. Dat biedt financiële voordelen. Toch kunnen ook de diensten van een cloudprovider soms zo duur zijn dat de financiële voordelen beperkt blijven.

    Workloads kan je eenvoudig verplaatsen – Workloads naar de cloud verplaatsen lijkt eenvoudiger dan het soms is. Om workloads goed te verplaatsen is zowel kennis nodig aan de kant van de cloudprovider als aan de on premise kant. Een goed migratieplan is dan onmisbaar. Dat maakt het niet eenvoudig, maar wel heel goed uitvoerbaar.

    Alle applicaties draaien probleemloos in de cloud – Lang niet alle applicaties zijn geschikt om te laten draaien in de cloud. Vooral bij oudere systemen met unieke workloads is een verhuizing niet altijd eenvoudig. Applicaties helemaal opnieuw implementeren is dan vaak een betere oplossing.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Salestech – Ontvang gratis!

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Salestech – Ontvang gratis!
Salestech – Ontvang gratis!
Bouw de ultieme salesmachine

Wie met moderne technologie zijn sales digitaliseert, bereikt meer klanten, versnelt de verkoopprocessen en verkoopt meer. CRM software speelt hierin een cruciale rol. Maar er is meer. Dit boek vertelt je hoe je stap voor stap met CRM software en andere applicaties de ‘ultieme salesmachine’ bouwt. Een must read voor iedere sales manager, verkoper of marketeer die de volgende stap wil zetten in CRM en sales automation. En daarom nu tijdelijk gratis beschikbaar bij de CRM box.

Salesprocessen digitaliseren steeds verder. In toenemende mate bepaalt de inzet van applicaties en moderne technologie het succes van marketing en sales. Wat betekent dit voor jullie keuze van een CRM systeem? Welke rol moet deze hebben of krijgen? Op welke manier moet je rekening houden met de rol van social media of artificial intelligence bij het bouwen van de ‘ultieme salesmachine’? Dit boek geeft je de antwoorden en vertelt je welke mogelijkheden er zijn je sales beter te organiseren.

Sales en marketing moeten altijd optimaal presteren. Salesmanagers en verkopers hebben targets, voelen de druk om maximaal te presteren en worden verantwoordelijk gehouden voor de omzet en het commerciële succes van de organisatie. Aan ambities is er meestal geen gebrek. Wel aan het gebruik van moderne technologie om die ambities te kunnen waarmaken.

Dit boek laat zien dat je er met alleen de aanschaf van moderne CRM software nog niet bent. Want het gaat ook over hoe je die software gebruikt en welke applicaties verder nodig zijn om je salesprocessen écht te optimaliseren. Om concurrentie voor te blijven en potentiële klanten te blijven overtuigen is meer nodig; een aanpak die beschreven wordt in dit boek.

Als u overweegt nieuwe CRM software aan te schaffen, kunt u het nu tijdelijk gratis ontvangen als onderdeel van de CRM box. Als je overweegt nieuwe CRM software aan te schaffen, kan je het nu tijdelijk gratis ontvangen als onderdeel van de CRM box. Als je het liever koopt, dan kan dat hier.

Snelle dataverwerking vraagt meer dan cloud on-ramps

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Snelle dataverwerking vraagt meer dan cloud on-ramps
Bedrijven produceren steeds meer data op steeds meer plaatsen. Eigen verbindingen met cloud on-ramps bieden dan vaak goede oplossingen. Maar de vraag naar snellere dataverwerking neemt toe. En dan schieten cloud on-ramps ook tekort.

Met technologieën als artificial intelligence, machine learning en high performance computing genereren organisaties op steeds meer plaatsen steeds meer data. Deze data wordt meestal verstuurd naar een centraal datacentrum om daar verwerkt te worden. Het opslaan en beschikbaar stellen van de data wordt bij voorkeur ondersteund door een cloud on-ramp.

Met cloud on-ramps hebben organisaties de mogelijkheid om snel en veilig toegang te krijgen tot cloudapplicaties vanuit verschillende locaties. Maar dat proces begint nu te kraken en te piepen. De datastroom wordt inmiddels zo groot, dat het verwerken lastig wordt in klassieke datacentra. Bovendien werken bedrijven vaak met verschillende cloudproviders en willen ze hun gegevens graag binnen de geografische grenzen houden.

De oplossing is het herontwerpen van de IT infrastructuur, waarin meer aandacht is voor het produceren, opslaan en verwerken van data. Verder moet de infrastructuur een connectie kunnen maken met alle bedrijfslocaties, cloudproviders en partners.

Lees verder

Digitale transformatie blijft een uitdaging

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Digitale transformatie blijft een uitdaging
Digitale transformatie blijft een uitdaging
De meeste organisaties zijn ervan overtuigd dat digitaliseren belangrijk is. Aan ambities ontbreekt het dan ook niet. Maar als het aankomt op het treffen van maatregelen en het maken van de juiste keuzes over de realisatie ervan, is de conclusie dat driekwart van de bedrijven hun digitale transformatie nog verre van professioneel aanpakt.

Zorg, finance en energie lopen achter

Volgens onderzoek van F5 is nog maar 4% van de Nederlandse bedrijven volledig digitaal volwassen. Binnen deze kleine groep van doorpakkers vinden we geen enkele organisatie in de zorg, financiële dienstverlening en energievoorziening. Bijna een derde van de bedrijven is geclassificeerd als treuzelaar. De grootste groep (56%) behoort tot de hobbyisten. Zij hebben nog maar een paar stappen gezet in hun digitale transformatie en zijn nog heel wat stappen verwijderd van digitale volwassenheid.

Digitale volwassenheid

Belangrijke indicator voor digitale volwassenheid is het gebruik van public clouds. Vooral treuzelaars doen hier vaak niets mee. Wat security betreft kiest het merendeel van de doorpakkers voor een platformbenadering. Bij de hobbyisten en zeker bij treuzelaars wordt de beveiliging vaak niet integraal aangepakt.

Als het gaat om artificial intelligence en machine learning zitten doorpakkers en hobbyisten op één lijn: 35 procent gebruikt deze technologieën of is dat van plan. Zelfs de meest geavanceerde organisaties hebben moeite om bruikbare inzichten uit hun data te halen. Dat komt onder meer door de afzonderlijke silo’s van gegevens per afdeling.

Lees verder