Zet CFO aan het roer voor managementinformatie - ICTberichten.nl

Zet CFO aan het roer voor managementinformatie

CFO aan het roer voor managementinformatie
BI software kan de informatiewensen van het management lang niet altijd vervullen. Prachtige dashboards worden onvoldoende gebruikt wegens gebrek aan goede data of onervarenheid met de bediening ervan. En dus grijpt men toch maar weer naar Excel. Hoe is dat op te lossen en welke rol heeft de CFO?

Datagedreven en onderbouwd beslissen valt of staat met de bruikbaarheid en beschikbaarheid van de data die het management nodig heeft. Inventariseer daarom eerst welke proces- en projectgegevens werkelijk relevant zijn en in een dashboard thuishoren. Ga vervolgens aan tafel met de betrokkenen van alle afdelingen en overtuig ze van het belang om alle data goed te registreren in het systeem. Meer inzicht in uren, kosten en materiaal is immers in ieders belang.

Bouw daarna een dashboard waarin alle informatie wordt geïntegreerd. Monitor en controleer tot slot of alle vastgelegde gegevens correct zijn. Bedenk daarbij dat controllers als geen ander weten aan welke data het management behoefte heeft en of de data betrouwbaar is. Zet hen dus aan het roer bij het beoordelen daarvan.

Lees verder

Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
BI box – Alles over het vinden, selecteren en implementeren van BI software
Hoe te beginnen met data analytics? – Veelgelezen artikel

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief