4 stappen naar datagedreven werken - ICTberichten.nl

4 stappen naar datagedreven werken

4 stappen naar datagedreven werken
Datagedreven werken is voor veel organisaties een uitdaging. Er is nieuwe software nodig en medewerkers moeten eraan wennen dat de systemen keuzes maken. In deze vier stappen kunt u uw organisatie meer datagedreven te laten werken.

  • Oogst eerst het laaghangend fruit – Zoek eerst terugkerende en arbeidsintensieve taken. Bepaal vervolgens welke variabelen de beslissingen bepalen. Dan kan iets simpels zijn, zoals het automatisch genereren van straat en woonplaats op basis van een postcode.
  • Breng de datakwaliteit op peil – Het systeem geeft immers pas het gewenste resultaat als de data-input compleet en betrouwbaar is.
  • Veranker datagedreven werken – Dat doet u door een strategie te ontwikkelen om de interne organisatie warm te maken voor systemen die beslissingen overnemen. Focus daarbij op de tijdwinst en hogere kwaliteit van de beslissingen.
  • Zoek uit of het wiel al is uitgevonden – Voor heel veel vormen van datagedreven werken zijn al toepassingen bedacht. Denk aan de facturatie, urenadministratie en kredietverlening. Of dat voor uw processen het geval is, kunt u samen met softwareleveranciers uitzoeken.

Lees verder

DATA box – Voor organisaties die een data management of data analytics project starten
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
Datagedreven werken – Meer uitleg en informatie

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief