Veel bedrijven hebben geen continuïteitsplan - ICTberichten.nl

Veel bedrijven hebben geen continuïteitsplan

continuïteitsplan
Bij het begin van de Corona-crisis had slechts 47% van de Nederlandse organisaties een plan klaarliggen om de continuïteit veilig te stellen. De andere helft loopt een onnodig groot risico.

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse organisaties halsoverkop software moest installeren om up-and-running te blijven aan het begin van de Corona-crisis. Zij hadden geen continuïteitsplan klaarliggen, waarin onder meer is vastgelegd hoe op afstand samengewerkt moet worden en wat er geregeld moet worden op het gebied van werkruimten, telefoons, werkstations, servers, applicaties en netwerkverbindingen.

Volgens onderzoeker Capterra kan het ontbreken van zo’n plan leiden tot grote verliezen en zelfs bedrijfssluiting. Veel bedrijven moesten tijdens de crisis in korte tijd belangrijke beslissingen nemen en hielden daarbij geen rekening met de lange termijn. Overigens vond ongeveer een derde van de respondenten aanpassing van de bedrijfsvoering voor digitaal zakendoen niet cruciaal. Dit percentage ligt in Duitsland, Australië, Frankrijk en Italië veel hoger.

Download het gratis e-boek ‘Waarom IT projecten mislukken