Start digitale transformatie met RPA - ICTberichten.nl

Start digitale transformatie met RPA

start digitale transformatie met rpa
Organisaties die laagdrempelig willen starten met de digitale transformatie kunnen het beste beginnen met robotic process automation (RPA) voor vastomlijnde business cases. Hoe pakt u dat aan?

De kern van RPA is eenvoudig: analyseer een repetitief arbeidsintensief proces en ontwikkel software die de menselijke taken overneemt. Denk aan een tool die digitaal aangeleverde scans van declaratiebonnen ontdubbelt. De robot vergelijkt hiervoor de scans met elkaar, doet extra controles met OCR (optical character recognition) en voert fuzzy matching uit. De specificaties hiervoor zijn simpel: de ingediende bon is wel of niet dubbel ingediend. Zo ja, dan moeten ze handmatig verder afgehandeld worden.

Als u dat laatste ook wilt automatiseren heeft u intelligentere oplossingen nodig. Maar vooral in het begintraject van RPA moet u de vraag zo simpel mogelijk houden. Bedenk bij het opzetten van een RPA project dat het makkelijker is om een fiscalist te leren hoe technologie werkt, dan om een techneut duidelijk te maken hoe de fiscaliteit werkt. Pas wanneer een robot goed functioneert kunt u denken aan uitbreiding. Denk dan aan een robot assistent die checkt of een werknemer recht heeft op een reiskostenvergoeding of in aanmerking komt voor een leasevoorziening. Ook voor RPA geldt dus ‘think big, start small’.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Kennismaken met RPA – Gratis e-boek
Wat is RPA? – Sectie op ICTinformatiecentrum.nl
Toepassingen van RPA – Gratis e-boek