Stappenplan voor innovatie - ICTberichten.nl

Stappenplan voor innovatie

Stappenplan voor innovatie
Als de implementatie van nieuwe technologie noodzakelijk is, wordt niet altijd iedereen in je organisatie daar enthousiast van. Sommige medewerkers zetten de hakken in het zand. Over hoe je dat oplost maakte TNO een stappenplan. Daarmee zou het eenvoudiger moeten zijn ervoor te zorgen dat medewerkers nieuwe technologie sneller omarmen.

Betrek iedereen vanaf het begin – Door vooraf met alle betrokkenen in kaart te brengen wat de problemen of wensen op de werkvloer zijn, zorg je dat de oplossing daarop aansluit. Bovendien zal iedereen zich dan medeverantwoordelijk voelen voor een succesvolle implementatie.
Analyseer de impact voor medewerkers – Vaak wordt alleen gekeken naar de productiviteit en veiligheid van nieuwe technologie. Maar het is ook belangrijk te weten of medewerkers een gevarieerd takenpakket houden en zelfstandig kunnen werken. Zoek dat vooraf uit.
Creëer interessante nieuwe taken – Nieuwe technologie automatiseert vaak een groot deel van de bestaande taken. Om het werk leuk te houden is het belangrijk om medewerkers uitdagende nieuwe taken en ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

Lees verder