Robotisering verhoogt de winst én de motivatie - ICTberichten.nl

Robotisering verhoogt de winst én de motivatie

Robotisering

Robotisering van werkzaamheden lijkt een bedreiging voor medewerkers. Maar het maakt hun werk juist boeiender. Bovendien kan het de winst verhogen. Dat bewijst de finance afdeling van Fujitsu.

Het is duur en inefficiënt om voor repetitieve taken bij finance een controller in te schakelen. Bovendien is dat geen motiverend werk. Een controller wil geen data verwerken, maar interpreteren. Daarom zien medewerkers van Fujitsu finance totaal geen bedreiging in robotisering. Integendeel, ze zien dat het hun werk interessanter maakt. Ook omdat ze meer tijd hebben voor communicatie en menselijke interactie. De controllers staan zelfs in de rij om taken te laten robotiseren. Uiteindelijk vertaalt zich dat ook in meer winst. Niet alleen omdat het personeel gemotiveerder is als hun werk interessanter wordt. Maar ook omdat door robotisering sneller en foutlozer gewerkt wordt.

Standaardprocessen als kredietcontrole, rapportering en forecasting zijn perfect uitvoerbaar door een robot. Ook buiten finance blijkt robotisering inzetbaar, bijvoorbeeld voor HR en het onboarden van nieuwe medewerkers.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Hoe nieuwe IT en technologie markten, businessmodellen en bedrijven beïnvloeden
Digitale transformatie (Gratis e-boek)
Management ontevreden over digitale transformatie (Artikel)
Alle berichten over digitale transformatie

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)