Online applicaties zijn nog te kwetsbaar - ICTberichten.nl

Online applicaties zijn nog te kwetsbaar

Online applicaties zijn nog te kwetsbaar
Een derde van de online applicaties is uiterst kwetsbaar. Datasecurity en autorisatiemechanismen zijn niet op orde. Meest voorkomende oorzaken daarvan zijn het niet uitvoeren van updates, het gebruik van niet meer ondersteunde verouderde software en het niet toepassen van multifactor authenticatie.

Bij 30% van de applicaties zijn de autorisatie mechanismen zeer kwetsbaar. Zo wordt er niet goed gecontroleerd of de ingelogde medewerker geautoriseerd is om de functionaliteit die gevraagd wordt te gebruiken. Bij 10% konden gewone gebruikers zelfs beheertaken uitvoeren. Het overnemen van de volledige applicatie is dan een serieus risico. Bij bijna 20% van de applicaties ontbrak een goede en goed toegepaste multifactor authenticatie. Deze gegevens zijn het resultaat van een onderzoek van Computest Security.

De dagelijkse risico’s van cyberbedreigingen leiden blijkbaar nog niet tot de juiste acties bij alle bedrijven, is één van de conclusies van het onderzoek. Terwijl de oplossingen relatief eenvoudig zijn te implementeren. Te lage prioriteit is hiervoor de verklaring.

Lees verder