Moderne werkplekken beheren - ICTberichten.nl

Moderne werkplekken beheren

Moderne werkplekken beheren
Moderne werkplekken zijn digitale werkplekken die flexibel zijn en waar gewerkt kan worden onafhankelijk van plaats, tijd en device. Voor het realiseren van die flexibiliteit hebben de werkplekken vaak een hybride vorm. Standaardiseren zou het beheer eenvoudiger maken.

De meeste organisaties willen gestandaardiseerde werkplekken. Deze hebben als voordeel dat het beheer daarvan eenvoudig en goedkoop is. IT heeft in de praktijk meer invloed op deze keuze dan de gebruikers. Als je gebruikers vraagt wat zij willen, dan heeft een gestandaardiseerde werkplek niet de voorkeur. Zij hebben liever dat hun werkplek optimaal is afgestemd op hun eigen specifieke wensen en omstandigheden. Daarnaast maakt ook de aanwezigheid van legacy applicaties standaardiseren lastig. Allemaal omstandigheden die ervoor zorgen dat verschillende soorten werkplekken allemaal hun eigen manieren van beheer vereisen.

Vraag is echter of het beste van twee werelden gecombineerd kan worden; enerzijds moderne werkplekken met veel flexibiliteit en comfort voor gebruikers en anderzijds een zo uniform mogelijke vorm van beheer, zodat je zelfs zou kunnen spreken van een soort standaardisatie. In het volledige artikel worden de mogelijkheden hiervoor toegelicht.

Lees verder