IT projecten worden complexer - ICTberichten.nl

IT projecten worden complexer

IT projecten worden complexer
Uw softwareprojecten en andere IT projecten worden steeds complexer. Het is daarom steeds lastiger om de juiste beslissingen te nemen. Waarom is het zo dat projecten complexer worden en hoe zorgt u desondanks voor een succesvol verloop?

IT projecten worden steeds complexer vanwege verschillende factoren. Een belangrijke factor is de snelheid waarmee technologie zich ontwikkelt. Nieuwe technologieën en tools komen voortdurend op de markt en moeten geïntegreerd worden in bestaande systemen. Als u daarnaast te maken heeft met een groeiende hoeveelheid data of als verschillende afdelingen verschillende technologieën gebruiken die niet goed op elkaar zijn afgestemd, dan ligt er een grote uitdaging om dit allemaal in goede banen te leiden.

Factoren die uw IT project complex maken

  • Nieuwe technologieën en tools moeten geïntegreerd worden in uw bestaande systemen.
  • De groeiende hoeveelheid data die u moet beheren en analyseren.
  • Verschillende afdelingen binnen uw organisatie gebruiken verschillende technologieën die niet goed op elkaar zijn afgestemd.
  • Veranderingen in uw business leidt tot veranderingen in uw IT infrastructuur en applicaties.
  • Cyberbeveiliging en privacywetgeving worden steeds ingewikkelder.
  • Door cloud computing ontstaan meer integratie- en migratiemogelijkheden.
  • De behoefte aan mobiele en online applicaties neemt steeds verder toe.
  • U heeft een gebrek aan goed opgeleide en ervaren IT’ers.

Oplossingen

Om de complexiteit het hoofd te bieden, moet u kunnen beschikken over een goed georganiseerd IT team met de juiste expertise en ervaring. Helaas beschikken maar weinig organisaties daarover en bent u dus afhankelijkheid van externe leveranciers en adviseurs. Aangezien zij bijna altijd specialist zijn voor specifieke thema’s, is dat op zich een goed vooruitzicht. Belangrijk blijft echter wel dat u zelf ook voldoende kennis heeft om de aansturing van deze externe specialisten optimaal te kunnen doen. Wat hierbij allemaal komt kijken en wat de valkuilen zijn, kunt u verder lezen in de onderstaande twee downloads:

Zo pakt u uw softwareproject aan – Wat u vooraf moet weten over de selectie en implementatie van nieuwe bedrijfssoftware > Download
Zo pakt u uw dataproject aan – Wat u vooraf moet weten over de selectie en implementatie van dataoplossingen > Download

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief