IT innovatie: veranderen of verdwijnen - ICTberichten.nl

IT innovatie: veranderen of verdwijnen

IT innovatie
Tijdens de coronacrisis was IT vooral bezig met het operationeel houden en oplappen van bestaande systemen. Nu is echte innovatie nodig om de organisatie toekomstbestendig te maken. Dat is lastig, maar ook noodzakelijk én lonend! Door gecontroleerd te veranderen houdt u de ontwikkelingen en uw concurrenten bij.

Veel IT omgevingen zijn gefragmenteerd. Dat komt omdat de oude vertrouwde legacy systemen steeds weer zijn uitgebreid om ze niet uit de roulatie te hoeven nemen. Op korte termijn leidt dat tot besparingen, maar de voordelen van nieuwe toekomstgerichte technologie worden niet benut. Denk daarbij aan moderne bedrijfssoftware, maar ook aan kunstmatige intelligentie, machine learning, virtual reality en het Internet of Things. Met deze moderne technologie kunt u veel efficiënter werken en beter inspelen op klantbehoeften.

Bang voor verandering

Sommige organisaties zijn bang voor verandering. In plaats van echt vernieuwen verplaatsen ze bestaande applicaties en bestanden naar de cloud, zonder eerst te kijken wat de nieuwste technologie te bieden heeft. ICT leveranciers kunnen helpen om de angst voor verandering te overwinnen door een klantspecifiek migratieplan te maken waarin het ontwerp, de implementatie, het beheer en de nazorg is opgenomen. Dat begint met een oriëntatie op de mogelijkheden van huidige IT oplossingen en oriënterende gesprekken met een paar ICT leveranciers. U krijgt dan een goed beeld van welke voordelen en toepassingen voor u haalbaar zijn.

Lees verder

Legacy software, wanneer moet u vervangen? – Veelgelezen artikel
Bedrijfssoftware box – Alle informatie over het starten van een softwareproject
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief