IT-beslissers besteden IT-security steeds meer uit - ICTberichten.nl

IT-beslissers besteden IT-security steeds meer uit

ICT onderzoek externe bron

Telindus|

Uit onderzoek van Telindus onder 266 IT-beslissers blijkt dat organisaties de komende drie jaar op het gebied van IT-security steeds meer gaan uitbesteden. Op dit moment geeft 16 procent van de IT-beslissers aan IT-security in ruime mate of volledig uit te besteden, de verwachting is dat dit over drie jaar 46 procent zal zijn. Met name binnen de zorg, industrie en overheid zal er steeds meer uitbesteed worden. De belangrijkste redenen op dit moment om nog niet te kiezen voor uitbesteding, zijn het behouden van de volledige controle (33%), de (privacy-)gevoeligheid van data (32%) en hoge kosten (20%). Slechts 18 procent geeft aan zelf een sterk securityteam in huis te hebben.

IT-security

Ransomware

De IT-beslissers is ook gevraagd welke maatregelen zij hebben genomen om zich voor te bereiden op de effecten van een ransomware-aanval. 70 procent geeft aan een backup beschikbaar te hebben, 49 procent zegt dat de backup redundant is uitgevoerd en 41 procent geeft aan een duidelijk draaiboek te hebben. Slechts 16 procent geeft aan niet of onvoldoende voorbereid te zijn.

Het hele onderzoek is hier te lezen. Informatie, tips en adviezen over internetveiligheid leest u op de speciale cyber security pagina van het ICT informatiecentrum. Via de maandelijkse ICT nieuwsbrief blijft u op de hoogte van al het laatste nieuws rondom IT-security, cyber security en andere ICT thema’s. Inschrijven kan hier.