IT selectie in 10 stappen - ICTberichten.nl

IT selectie in 10 stappen

In 10 stappen een IT leverancier vinden
Bij het kiezen van een nieuwe IT oplossing gaat het niet alleen om het selecteren van een product, zoals de software zelf, hardware of een specifieke service. Meestal hebben producten en diensten meerdere leveranciers en moet u dus ook bepalen wie u als leverancier of implementatiepartner kiest.

Voor de selectie van een IT leverancier, zijn deze stappen van belang:

  1. Breng uw specifieke behoeften en doelstellingen in kaart voor de IT oplossing die u zoekt.
  2. Maak een lijst van mogelijke leveranciers (longlist) en beperk deze tot de meest geschikte kandidaten op basis van hun ervaring en expertise.
  3. Controleer de referenties van elke leverancier en vraag om voorbeelden van vergelijkbare projecten die ze in het verleden hebben uitgevoerd.
  4. Analyseer de prijsstelling en kostenstructuur en vergelijk deze met die van andere leveranciers om te zien of deze marktconform is.
  5. Beoordeel de technologieën en platformen die de leverancier gebruikt om te zien of ze up-to-date zijn en passen bij uw behoeften.
  6. Analyseer de service level agreements (SLA’s) van de leverancier en bepaal of deze voldoen aan uw eisen en verwachtingen.
  7. Controleer de veiligheids- en beveiligingsprotocollen van de leverancier om te zien of ze voldoen aan uw bedrijfsnormen en vereisten.
  8. Beoordeel de customer service en helpdesk van de leverancier en controleer of ze snel en adequaat reageren en servicegericht zijn.
  9. Hou rekening met de locatie van de leverancier en bepaal of dit aansluit bij uw behoeften.
  10. Neem een weloverwogen beslissing op basis van de bovenstaande stappen en selecteer de leverancier die het beste past bij uw specifieke behoeften en doelstellingen.

Voor alle aspecten rondom het complete selectie- en implementatietraject van IT oplossingen en leveranciers daarvan heeft het ICT informatiecentrum veel informatie beschikbaar, zoals de bedrijfssoftware box. Voor een goede voorbereiding hierop is ook het (gratis) boek ‘Komt een CEO bij de IT dokter’ een absolute aanrader.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief