ICT & Logistiek 2021 | Voorbereiden - ICTberichten.nl

Voorbereiden op ICT & Logistiek 2021

ICT & Logistiek
ICT & Logistiek is terug. Op 10 en 11 november kunt u het evenement zowel fysiek in de Jaarbeurs in Utrecht als online bezoeken. Wat kunt u verwachten? We zetten een paar interessante opties voor u op een rijtje.

Waar gaat het over?

ICT & Logistiek heeft als ambitie een betere en slimme digitale wereld te realiseren, waarbij het doel is dat organisaties in de logistieke keten elkaar beter maken. Uitgangspunt is dat moderne ICT oplossingen daarbij onmisbaar zijn. Thema’s zoals digitale transformatie, supply chain management, warehouse management, ERP software en data spelen dan ook een belangrijke rol.

Wat is interessant?

Twee dagen beurstands aflopen voor nieuws, inspiratie, koppen koffie en reclamemateriaal doen de meesten al niet meer. Daar is bij velen, die trends en ontwikkelingen willen volgen of die op zoek zijn naar een nieuwe ICT oplossing voor hun logistiek, een gerichte digitale oriëntatie al voor in de plaats gekomen. Websites van leveranciers laten tegenwoordig al bijna alles zien en ontdekken. Een goed vertrekpunt voor een bezoek daaraan is de exposantenlijst.

Kennissessies

Interessanter zijn de kennissessies. We lichten er een paar uit. Het hele programma vindt u hier:
  Trends in warehouse management – Hierbij gaat spreker Jeroen van den Berg, mede naar aanleiding van zijn vernieuwde boek Highly Competitive Warehouse Management, in op trends en ontwikkelingen op het gebied van warehouse management.
  Tip: Dit succesvolle boek gratis beschikbaar als onderdeel van de WMS box.
  Groeien zonder groeipijn – Over hoe u planningstools kunt gebruiken om logistiek, productie en voorraad beter op elkaar aan te laten sluiten. U krijgt uitleg over een goede supply chain strategie.
  Vijf stappen om digitaliseringsdebacles te voorkomen – Branchevereniging evofenedex bespreekt de vragen waar eerst antwoord op moet komen, voordat u een nieuwe ICT oplossing overweegt.
  Optimaliseer datakwaliteit in 5 stappen – Betrouwbare data is onmisbaar in de logistiek. Het is echter niet iedereen duidelijk wat datakwaliteit is, waarom het belangrijk is en hoe u de kwaliteit van uw data kunt blijven garanderen. Hoor hier over structurele oplossingen voor datakwaliteit.
  Trends in supply chain – De pandemie heeft digitalisering en e-commerce een enorme boost gegeven. Ook zijn de zwakke plekken blootgelegd, zoals onderdelen of grondstoffen die niet beschikbaar zijn, waardoor productieprocessen vertragen en levertijden te lang worden. In deze kennissessie gaat het over een goede strategie en oplossingen.
  Hoe digitaal en data driven is uw bedrijf? – Grote bedrijven hebben andere en vaak betere databronnen dan mkb organisaties. Dat is niet ongevaarlijk voor de laatstgenoemde groep. Hoe ontwikkelt ook het mkb een digitale strategie en kan digitaliseren helpen om succesvoller te worden?
  Innoveren met digitaliseren – Winstgevend en concurrerend worden en blijven zijn belangrijke doelen. Tegenwoordig moeten bedrijven daarvoor innovatief zijn en digitaliseren is een must. U hoort trends en ontwikkelingen rondom data en digitalisering, AI en data analytics.
  Nieuwe businessmodellen en supply chain – De invloed van platforms in de retailsector en dienstverlening is sterk toegenomen. Wat betekent dit voor de supply chain? Deze kennissessie gaat over het aansturen en optimaliseren van complexe moderne ketens.

 

Lees verder

SCM gids – Toepassingen, trends en ontwikkelingen op het gebied van supply chain management (gratis download)
Data management – E-boek over wat u moet en kunt doen voor het optimaal beheren en gebruiken van data in uw organisatie (gratis download)
Data analytics – E-boek over hoe uw data u helpt om uw bedrijfsprocessen, prestaties en beslissingen te verbeteren en wat u daarvoor moet doen (gratis download)
Highly Competitive Warehouse Management – Unieke kennis, inzichten en oplossingen om het maximale uit uw warehouse te halen.
Digitale transformatie – E-boek over hoe nieuwe IT en technologie uw business en bedrijfsprocessen beïnvloeden (gratis download)

SCM gids
data management
data analytics

Highly Competitive Warehouse Management
digitale transformatie