Hyperautomation helpt IT beheer - ICTberichten.nl

Hyperautomation helpt IT beheer

hyperautomation
De explosieve groei van het aantal apparaten dat verbonden is met uw bedrijfsnetwerk, maakt het IT beheer daarvan steeds complexer. Zeker door het vele thuiswerken is het aantal endpoints, zoals mobiele apparaten, laptops, desktops en servers, enorm toegenomen. Hyperautomation kan de oplossing zijn om grip te houden op het beheer en om tijd te winnen.

Het toepassen van hyperautomation, waarbij onder meer gebruik gemaakt wordt van artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) biedt verschillende voordelen. Daarmee is het beheren van endpoints vrijwel volledig te automatiseren. De tools en algoritmen scannen de endpoints non stop op afwijkingen van de standaardconfiguratie en herstellen problemen. Verder kunt u gebruikers een gepersonaliseerde IT ervaring bieden op basis van de context waarin ze werken. Daarbij wordt het beheerwerk gedaan door slimme bots die de apparaten van gebruikers detecteren en de systeemprestaties optimaliseren op basis van hun persoonlijke voorkeuren.

Dat alles verlost u van tijdrovend handwerk bij het beheerproces, terwijl u tegelijkertijd de overstap maakt van reactief, maar proactief beheer. Tot slot biedt een omgeving met hyperautomation u realtime zicht in alle aspecten van de IT security.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Hyperautomation en RPA – Meer uitleg
Trends 2022 IT beheer – Veelgelezen artikel
Veilig thuiswerken in 4 stappen – Veelgelezen artikel