Hoe digitale transformatie niet moet - ICTberichten.nl

Hoe digitale transformatie niet moet

Hoe digitale transformatie niet moet
Vaak digitaliseren afdelingen elk hun eigen bedrijfsprocessen. Daardoor ontbreekt de samenhang en wordt digitalisering een rommeltje. Een methode om dit voorkomen is business process intelligence (BPI). Die methode helpt u om dit probleem te voorkomen. En de centrale vraag daarbij blijft hoe u over een paar jaar als bedrijf wilt werken.

Afdelingen concentreren zich bij digitalisering – niet geheel onlogisch – op hun eigen processen. Inkoop digitaliseert de procurement processen, service zet in op predictive maintenance en sales bouwt een klantenportaal. Vaak zijn het prima initiatieven, maar er is ook een integrale visie op de inrichting van alle processen nodig. Dat versnelt de transformatie en verbetert het eindresultaat.

Controle op uw bedrijfsprocessen

De aangewezen methode voor deze integratie is business process intelligence, afgekort als BPI. Het gaat om de doorontwikkeling van process mining. Met BPI kun u processen end-to-end-modelleren, analyseren, simuleren en implementeren. Vervolgens zijn de processen real-time te monitoren en snel aan te passen als blijkt dat een andere manier van werken toch beter is.

Goede aanpak van digitale transformatie

Digitale transformatie is geen optelsom van losse initiatieven, maar het resultaat van een doordachte integrale aanpak en dito strategie. Bereid u daarom goed voor en lees erover. Spreek ook met specialisten om mogelijkheden, kansen en oplossingen eerst goed te kennen, voordat u beslissingen neemt. Een aanbeveling is het Managementboek voor digitale transformatie. Dat gaat over het hogere doel van digitale transformatie.

Lees verder

Managementboek voor digitale transformatie – Gratis boek (voorwaarden)
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst
Digitale transformatie – Gratis download (e-boek)

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief