Excel of toch maar Power BI? - ICTberichten.nl

Excel of toch maar Power BI?

Excel of toch maar Power BI?

Sommige mensen blijven gewoon werken met Excel. Anderen zijn blij dat ze zijn overgestapt naar Power BI – het nieuwste lid van de Excel familie. Wat zijn de verschillen?

Het belangrijkste verschil tussen Excel en Power BI zit ‘m in het beheer. In Excel maken gebruikers persoonlijke documenten die door henzelf beheerd worden. Bij het invoeren van data kunnen fouten ontstaan en de gegevens zijn na verloop van tijd verouderd. Daardoor kunnen de documenten niet zomaar gedeeld worden met mensen die er belangrijke beslissingen op moeten baseren. Power BI werkt anders. Dat programma haalt zelf de gegevens uit operationele systemen of een datawarehouse. Daardoor kan iedereen gebruik maken van de gecreëerde rapportagefuncties en wordt altijd met de meest actuele gegevens gewerkt.

Lees het artikel

Meer interessante kennis en informatie voor u

Zo kiest u de juiste BI software  |  Met business intelligence (BI) software zorgt u ervoor dat u de data waarover u beschikt, kunt gebruiken voor managementinzichten en -beslissingen. De gratis BI software box vertelt u wat u moet weten over selectie, implementatie, project management, oplossingen, leveranciers en adviseurs.


Nieuwe software is nieuwe kennis  |  Wilt u nieuwe software aanschaffen? 75% van de projecten mislukt! Waarom dat is en hoe u voorkomt dat het ook voor u een struikelblok wordt, leest u in dit artikel.