Drie pijlers van cybersecurity - ICTberichten.nl

Drie pijlers van cybersecurity

Drie pijlers van cybersecurity
Cybersecurity moet zo waterdicht mogelijk zijn. Om dat te realiseren moet u niet alleen kijken naar de functie van gebruikers en de data die ze mogen bekijken. De apparaten waarmee zij werken spelen een minstens even belangrijke rol.

Een zero trust aanpak houdt traditioneel rekening met de functies en taken van gebruikers. Ze krijgen alleen toegang tot gevoelige data als ze kunnen aantonen dat ze die nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Deze least privilege aanpak verkleint de aanvalsmogelijkheden voor cybercriminelen. Advies is om hierbij te kiezen voor een moderne methode van context-gebaseerde (netwerk)toegang en multifactor authenticatie.

Maar met alleen zero trust security bent u er nog niet. Juist omdat er nu steeds meer vanuit huis gewerkt wordt, is meer aandacht geboden voor de apparaten waarmee gebruikers werken. Het beveiligingsprotocol moet uitbreid worden met procedures om ook deze apparaten te valideren. Verder dienen de beheerprogramma’s voor patches alle apparaten te omvatten. Dus niet alleen de thuislaptops en mobieltjes, maar ook andere apparatuur die via het internet is verbonden met de bedrijfsnetwerken, zoals camera’s of printers.

Lees verder

Zo realiseert u cyberweerbaarheid – Veelgelezen artikel
Cybersecurity – Meer uitleg en informatie over IT security
Volledig artikel – Lees hier de complete tekst

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief