Digitalisering van supply chain begint aan menskant - ICTberichten.nl

Digitalisering van supply chain begint aan menskant

digitalisering van supply chain
Veel bedrijven zien een digitale supply chain als dé oplossing voor inefficiënte processen. Maar helaas omarmen medewerkers de nieuwe technologie niet altijd direct. Dan komt het project lastig van de grond. Hoe is dat op te lossen?

Een digitale supply chain brengt operationele activiteiten en ketenprocessen samen in een totaaloplossing. Daardoor sluiten de bedrijfsprocessen perfect op elkaar aan en zijn ook de processen van ketenpartners volledig geïntegreerd. Mooie woorden, maar in de praktijk blijven partners nog steeds vaak Excel- en CSV-bestanden uitwisselen.

Als digitalisering van de supply chain mislukt, is dat meestal omdat er niet genoeg aandacht is voor de menselijke kant. Medewerkers willen wel veranderen, maar ze laten zich niet dwingen. Verandermanagement is dus een belangrijke component van digitalisering. Al is de technologie nog zo goed, wie gewend is om iets op de achterkant van een sigarendoos uit te rekenen, moet eerst warm gemaakt worden voor een nieuwe manier van werken. Anders wordt de droom van nieuwe technologie een kostbare nachtmerrie.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

SCM gids – Gratis download
Supply chain management software – Informatie op ICTinfiormatiecentrum.nl
Logistieke sector moderniseert – Veelgelezen artikel