Digitale transformatie vaak persoonsgebonden - ICTberichten.nl

Digitale transformatie vaak persoonsgebonden

Digitale transformatie vaak persoonsgebonden
Het speelveld van de digitale transformatie wordt steeds groter. Daarom kiezen IT’ers vaak voor technologie waarvan ze toevallig het meeste verstand hebben. Dat heeft doorgaans geen positieve gevolgen.

De digitale transformatie weerspiegelt bij veel organisaties de individuele expertise van de IT’ers bij die organisaties. Er ligt dus geen doordachte, gezamenlijke strategie en architectuur aan ten grondslag. Dat heeft verschillende negatieve gevolgen:
  • Veel organisaties ‘weten niet wat ze niet weten’ over de nieuwste IT mogelijkheden en denken dus dat de gekozen technologie de enige mogelijkheid is om de transformatie vorm te geven.
  • Zij halen niet het maximale uit de mogelijkheden om de transformatie in te zetten voor medewerkers, klanten en partners.
  • Zij betalen letterlijk en figuurlijk een hoge prijs als ze technologie gebruiken die niet past bij de bedrijfsdoelen van de transformatie.
Alle reden dus om goed voorbereid te zijn en tijdig gebruik te maken van beschikbare informatie.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Nederlandse industrie digitaliseert snel – Veelgelezen artikel
Groeispurt naar digitale volwassenheid – Veelgelezen artikel
Digitale transformatie – E-boek over hoe nieuwe IT en technologie uw business en bedrijfsprocessen beïnvloeden (gratis download)
Digitalisering van een vaak vergeten bedrijfsproces – Whitepaper over hoe u kunt zorgen voor continue verbetering van uw processen (gratis download)

digitale organisatie
digitalisering van een vaak vergeten bedrijfsproces