Datakwaliteit cruciaal bij datagedreven werken - ICTberichten.nl

Datakwaliteit cruciaal bij datagedreven werken

Datakwaliteit cruciaal bij datagedreven werken
Data speelt een steeds belangrijkere rol in de besluitvorming bij bedrijven. Maar als de datakwaliteit niet goed is, zullen beslissingen dat ook niet zijn. Een goede datakwaliteit is dan ook van cruciaal belang voor datagedreven werken binnen bedrijven.

Data vormt de basis voor strategische beslissingen. Daarom is het belangrijk dat ook het hoger management vertrouwt op de waarde van data. Helaas ontbreekt bij veel organisaties een integraal beleid rondom datakwaliteit. Hierdoor is de betrouwbaarheid van de data vaak minder dan gewenst.

Niet alle medewerkers staan te juichen bij de overgang naar datagedreven werken. Zij kunnen het ervaren als bedreiging voor hun functie en het kan hen onzeker maken over de toekomst. Foutjes in de data kunnen zij zien als een rechtvaardiging van hun twijfel over het nut van datagedreven werken. En als een extra reden om tijdens de transitie af te haken. Om als organisatie het maximale uit data te kunnen halen, is het daarom belangrijk te investeren in datakwaliteit.

Een goed georganiseerde dataketen zorgt voor een efficiënte, continue en betrouwbare stroom aan informatie die managers en andere medewerkers zekerheden biedt. Datagedreven werken draait dan ook niet alleen om technologie, maar vooral om betrouwbare data, zodat met de juiste argumentatie en context steeds betere beslissingen kunnen worden genomen.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief