Cloudbeheer wordt complexer - ICTberichten.nl

Cloudbeheer wordt complexer

Cloudbeheer wordt complexer
De cloud heeft grote waarde gekregen voor het online gebruiken van alle soorten bedrijfsapplicaties en het verwerken en opslaan van data. Ondanks de vele voordelen van cloudoplossingen is het beheer niet veel eenvoudiger geworden. Om gewapend te zijn tegen alle risico’s van buitenaf zijn maatregelen nodig.

Veel bedrijven ervaren de voordelen van de cloud. Er kan snel veel meer met data gedaan worden, de innovatie van bedrijfsprocessen kan ermee worden versneld, de digitale transformatie krijgt een boost en uiteindelijk verbetert de concurrentiepositie. Het beheer hiervan is echter complex.

De complexiteit van cloudbeheer neemt toe door de sterke groei van datavolumes en de toenemende hoeveelheid gehoste applicaties. Het ontbreken van een goede beveiligingsarchitectuur is een belangrijke oorzaak van datalekken, hacks en malwarebesmettingen in de cloud. Omdat veel bedrijven tegenwoordig kiezen voor een multi-cloudstrategie met verschillende cloudproviders, wordt het beheer echter steeds complexer.

De oplossing hiervoor is dat organisaties hun cybersecurity uitbreiden naar elk verbindingspunt binnen het netwerk waar ook de cloud onderdeel van is. Een effectieve beveiliging vereist een beveiligingskader dat beveiligingsregels toepast op elk onderdeel van het netwerk en realtime bedreigingsinformatie verstrekt gebaseerd op gebeurtenissen binnen het netwerk. Ook artificial intelligence speelt hierbij een rol.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief