Berenschot: digitalisering domineert de directie-agenda - ICTberichten.nl

Berenschot: digitalisering domineert de directie-agenda

digitalisering

De inzet van nieuwe technologie is dit jaar hét thema in de boardroom, volgens een onderzoek van Berenschot. De directieleden kijken daarbij vooral naar big data, analytics en digitale veiligheid.

Traditionele bedrijven realiseren zich dat ze meer met technologie moeten doen om de boot niet te missen. Bovendien loont investeren in technologie en innovatie, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Berenschot in de boardrooms. Van de groep bedrijven die meer dan 7% van de omzet investeert in (technologische) innovatie en R&D, behaalt circa de helft daarvan meer dan 10% omzet uit nieuwe producten.

Big data en data analytics

Ongeveer de helft van alle bevraagde organisaties investeert al fors in big data en data analytics. Verder wordt in de ‘connected world’ ook veel geld gestoken in digitale veiligheid. De aandacht voor digitalisering is het grootst in de financiële sector, maar ook bij bedrijven in de zakelijke dienstverlening en transport & logistiek staat het vaak bovenaan de agenda van de directie. Bedrijven nemen de innovatie vaak niet zelfstandig ter hand. Ruim 40% werkt samen met klanten, leveranciers of partners en 18% kiest zelfs voor een strategische samenwerking.

Lees het artikel

Suggesties om verder te lezen:
Nieuwe software is nieuwe kennis (Artikel)
Over oplossingen voor het beheer van data in uw organisatie
Cyber security: informatie, tips en adviezen over internetveiligheid
Data management (Gratis e-boeken)
Beslissers zijn te weinig bezig met software (Artikel)
Meer management nieuws
Meer data management nieuws

Gratis voor u beschikbaar:
Bedrijfssoftware box (voor selectie van ERP, CRM, HRM, DMS, TMS, BI oplossingen)