Augmented analytics bevordert datagebruik - ICTberichten.nl

Augmented analytics bevordert datagebruik

Augmented analytics bevordert datagebruik
Augmented analytics is een verzamelnaam voor technologieën die het doorzoeken en analyseren van data op business intelligence platforms verbeteren. Denk aan machine learning en artificial intelligence voor het prepareren van gegevens en het genereren van inzichten. Als u het gebruik hiervan in uw organisatie wilt bevorderen, is het raadzaam drie groepen medewerkers te onderscheiden.

  • Beginners – Zij zijn de ‘wandelaars’ en hebben geen kennis van data analyse. Zij hebben voorlichting en training nodig, bijvoorbeeld met intelligente digitale assistenten.
  • Gevorderden – Zij zijn de ‘hardlopers’ die al bezig zijn met een BI traject, maar technische kennis tekort komen. Zij zijn gebaat bij kant-en-klare analysefunctionaliteit, bijvoorbeeld voor het genereren van domeinspecifieke rapporten en dashboards.
  • Experts – Zij zijn de ‘fietsers’ en inmiddels goed thuis in data analyse. Zij baseren hun beslissingen vaak al op data. Deze groep heeft onder meer behoefte aan augmented analytics voor ‘what if’-analyses om na te gaan wat de gevolgen van beslissingen zijn voor variabelen als kosten, omzet en winst.

Elke van deze drie groepen heeft unieke analysebehoeften. Augmented analytics kan vaak aan deze behoeften voldoen. Door deze technologie toe te passen kunt u medewerkers ondersteunen bij de ontwikkeling van beginners naar gevorderden en uiteindelijk naar experts. Naarmate er meer experts aanwezig zijn kunt u als organisatie steeds vaker op data gebaseerde beslissingen nemen.

Lees verder