AI maakt low code platforms breed inzetbaar - ICTberichten.nl

AI maakt low code platforms breed inzetbaar

AI maakt low code platforms breed inzetbaar
Low code platforms waren oorspronkelijk bedoeld voor mensen met weinig programmeerkennis die simpele applicaties wilden bouwen. AI zorgt voor veel meer mogelijkheden om applicaties te bouwen met low code.

De integratie van artificial intelligence in low code platforms ondersteunt softwareontwikkeling door medewerkers met uiteenlopende programmeervaardigheden. Denk aan programmeersuggesties in de vorm van gebruiksklare codefragmenten of het genereren van workflows voor het programmeerwerk. Ook spraakgestuurde communicatie met een low code platform is mogelijk. Verder kun je de gebruikerservaring waarborgen. Bijvoorbeeld door geautomatiseerde kwaliteitscontroles in de vorm van functionele tests, realtime detectie van fouten en performance problemen, maar ook door geautomatiseerde beveiligingschecks en –tests, inclusief suggesties voor het verhelpen van kwetsbaarheden.

Kortom, de nieuwe generatie low code platforms bieden programmeurs tools waarmee ze een fors deel van hun werk kunnen automatiseren. En dat is niet alleen goed nieuws voor de kosten van softwareontwikkeling, maar ook een oplossing voor de beperkte beschikbaarheid van ervaren specialisten.

Lees verder