Modernisering van de ERP omgeving is een must - ICTberichten.nl

Modernisering van de ERP omgeving is een must

Modernisering van de ERP omgeving
Digitalisering stimuleert een snelle modernisering van alle bedrijfssoftware. ERP software blijft daarin achter, terwijl dat toch het kernsysteem is. Een stapsgewijze ERP vernieuwing is dan de oplossing.

IT architecturen worden vanwege de digitale transitie in hoog tempo gemoderniseerd. Maar het ERP systeem is meestal niet meegenomen, terwijl dit de ruggengraat van veel bedrijven is. Een compleet nieuwe ERP implementatie is vaak de beste oplossing. Als daar geen tijd voor is, biedt ‘composable ERP’ een alternatief.

90 procent wil hun ERP systeem moderniseren

Het afgelopen jaar zijn veel bedrijven vooral bezig geweest om overeind te blijven. Nu is het weer tijd om te innoveren. Uit onderzoek van Boomi blijkt dat maar liefst negentig procent van de Nederlandse respondenten hun ERP systeem wil moderniseren. Ze verwijzen daarbij vaak naar composable ERP om de kloof tussen de vaak oude en al jaren gebruikte ERP software (legacy systemen) en moderne applicaties te overbruggen.

Stap voor stap ERP vervangen

Composable ERP is een benadering die er vanuit gaat dat de ERP vernieuwing gerealiseerd wordt door gebruik te maken van onderdelen van ERP die een bedrijf nu al in huis heeft. Het stelt bedrijven in staat sneller in te spelen op veranderingen, zonder dat daarvoor een geheel nieuwe ERP applicatie nodig is. Doel is dat organisaties hierdoor wendbaarder zijn en sneller kunnen voldoen aan de laatste automatiseringseisen.

Composable ERP begint met de integratie van IT faciliteiten. Grotere organisaties werken gemiddeld met zo’n 850 applicaties, waarvan maar een derde aan elkaar is gekoppeld. Helaas zijn traditionele integratieoplossingen vaak duur en tijdrovend. Het is efficiënter om legacy IT te vervangen door cloudoplossingen. Door het ERP systeem naar de cloud te migreren en tegelijk het beheer uit te besteden krijgt de IT afdeling tijd voor echte innovatie.

Lees het artikel | Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief

Lees verder

Gratis ERP box – Complete informatie over ERP software en ERP selectie
Zo pakt u uw ERP project aan – Gratis download
Inhaalslag voor ERP software – Veelgelezen artikel

Inhaalslag voor ERP software