Maak uw organisatie klaar voor software-innovatie - ICTberichten.nl

Maak uw organisatie klaar voor software-innovatie

ERP systemen

ICT informatiecentrum|

Snelheid van innoveren bepaalt het succes van een organisatie. Dat bleek tijdens de Gartner Application Architecture, Development & Integration Summit in Londen. Veel softwarebedrijven blijven achter in die innovatiesnelheid, meent Gartner. Daar is nog veel winst te halen.

It-afdelingen te log
Gartner ziet IT-afdelingen worstelen met de snelheid van disrupties die vandaag de dag zo gewoon is. Innovatie vraagt creativiteit in plaats van controle. IT heeft daar moeite mee. Daardoor blijven belangrijke nieuwe ontwikkelingen voor de business achter. Advies Gartner: splits het op in hardcore IT en een afdeling innovatie in IT!

Innovatie vanuit de operatie
Gartner: software-innovatie wordt gedreven door de mensen die contact hebben met de klanten. Zij zien de pijn bij de organisatie en de klanten. Het duurt niet lang of die groep stuurt innovatie aan, bedenkt en creëert en gaat dan naar IT voor realisatie. Tot irritatie van IT.

Doe het samen
Ontwikkelen van software wordt steeds laagdrempeliger. Meer mensen zijn in staat mee te doen =co-development: laat medewerkers zelf meedenken en werken aan hun eigen applicaties. Aansluitend een expert voor complexe zaken en opleiding.

Meer wendbaarheid
Optimale ontwikkelsnelheid lukt alleen door toepassen van herbruikbare componenten. Dan krijg je snelheid en flexibiliteit gepaard aan technologie.

Conclusie
Dit artikel zou bijna suggereren dat software-innovatie iets is dat van binnenuit moet worden georganiseerd. Innovatie komt ook van buiten de organisatie. Bij klanten en de markt. Daag ze uit met vragen over hún toekomst en ontwikkelingen aan hun kant van de streep!

Bron: Chris Obdam, oprichter van Holder en Betty Blocks.