december 2018 - ICTberichten.nl

Archive for december, 2018

Personeelszaken nog beter geregeld

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Personeelszaken nog beter geregeld

HRM software is tegenwoordig veel meer dan een registratietool voor personeelsgegevens en de verwerking van salarissen. Het is een platform geworden waarmee alles rondom personeelszaken geregeld en geadministreerd kan worden. Ook zaken rondom verzuim, vakantie, pensioen, loopbaanontwikkeling, opleidingsplannen, beoordeling, werving, planning, urenregistratie, declaraties en nog veel meer, worden met het HRM systeem in goede banen geleid. En dat gaat met een moderne HRM softwareoplossing allemaal online, als een portal. Personeel heeft online toegang tot eigen informatie, beloningsafspraken, vakantie, enz. Managers hebben hun eigen functionaliteit. Het goed regelen van personeelszaken vergroot niet alleen de effectiviteit van dit bedrijfsonderdeel, het speelt ook een steeds grotere rol in het werven en behouden van medewerkers. Genoeg redenen om er eens over na te denken.

Suggesties om verder te lezen:
HRM software – Alles over de selectie en implementatie van een personeelsinformatiesysteem
Gaat u een HRM project starten? Gebruik de HRM box
Meer nieuws over HRM software

personeelszaken

Beter voorraadbeheer, meer klanten

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Beter voorraadbeheer, meer klanten

Leveringssnelheid en leveringsbetrouwbaarheid bepalen in grote mate of uw klanten tevreden met u zijn. Eén keer ‘nee’ verkopen op het moment dat uw klant zijn producten echt nodig heeft, drijft uw klant in handen van een andere leverancier. Voldoende voorraad is dus belangrijk. Maar ook weer niet teveel, want dat kost geld. Met moderne voorraadbeheer software of een warehouse management systeem (WMS) kunt u uw magazijnbeheer optimaliseren op een manier die onmogelijk is met een voorraadadministratie op papier, in een Excel sheet of een verouderd systeem. Nieuwe WMS software helpt u met het betrouwbaar voorspellen van noodzakelijke voorraadniveaus. Maar ook met slimme en flexibele oplossingen voor orderpicking, locatiebeheer, tracking en tracing, enz. Uitbreiding tot compleet supply chain management en transport management, integratie met uw ERP systeem, het kan allemaal. Ofwel, u kunt geld verdienen, kosten besparen, uw servicegraad verhogen en klanten behouden door uw magazijnbeheer en logistieke processen te optimaliseren. Welke verbeteringen in uw logistieke proces wilt u het komende jaar realiseren?

Lees meer over warehouse management software
Laat u een WMS project starten? Gebruik de WMS box

Beter voorraadbeheer

Oplossing voor documentbeheer en AVG

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Oplossing voor documentbeheer en AVG

Hoeveel e-mails, facturen, klantdossiers, gespreksverslagen, Wordbestanden, correspondentie, productinformatie, servicerapporten en andere documenten gaan er iedere dag om in uw organisatie? Het antwoord is waarschijnlijk: veel en het worden er steeds meer. Het opslaan en terugvinden wordt dan belangrijk. Evenals versiebeheer en wie wel of niet bevoegd is om documenten te lezen en te wijzigen. Daar komt sinds mei 2018 nog bij dat de privacywet (AVG) eisen stelt aan uw documentbeheer. Een modern document management systeem maakt documentenstromen en workflows effectiever en efficiënter. Besparingen en verbeteringen liggen voor het oprapen. Tegelijk voldoet u eenvoudig en aantoonbaar aan de eisen die de AVG stelt. Tijd voor orde op zaken?

Lees meer over document management software
Gaat u een DMS project starten? Gebruik de DMS box

Oplossing voor documentbeheer

Eindelijk nieuwe ERP software

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Eindelijk nieuwe ERP software

ERP projecten zijn complex en grijpen stevig in op bestaande bedrijfsprocessen. De vervanging of vernieuwing van ERP software heeft daarom last van een bijzonder fenomeen. Als het economisch niet best gaat, gaan de plannen om de bedrijfssoftware te vervangen in de ijskast. Als het weer goed gaat, hebben we het te druk en kan de organisatie niet belast worden met projecten die veel tijd en aandacht eisen. En dus …. gebeurt er weer niets, worden de bestaande systemen steeds ouder, leren we steeds beter leven met noodoplossingen, nemen we het gemopper op traagheid en niet uitwisselbaarheid van data voor lief, gaan we voorbij aan de nieuwe mogelijkheden en sussen we ons met de gedachte ‘het gaat toch goed zo’.

ERP software 100% op orde?

ERP software vormt het hart van uw administratieve processen rondom uw financiële administratie, verkoop, inkoop, voorraad, enz. De software heeft grote invloed op de effectiviteit, meetbaarheid en uitvoerbaarheid van de belangrijkste bedrijfsprocessen. U zult zeggen, dat moet sowieso 100% op orde zijn. Maar is het dat bij u ook? Zijn er verbeterpunten aan te wijzen voor uw huidige administratieve software? Als u vijf goede argumenten kunt noemen om uw ERP project langer uit te stellen, is dat waarschijnlijk de beste keuze. Maar heeft u er vijf?

Lees meer over ERP software
Gaat u een ERP project starten? Gebruik de ERP box

Eindelijk nieuwe ERP software

Uw sales effectiever (en leuker)

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Uw sales effectiever (en leuker)

Salesmensen en accountmanagers kosten veel geld en verdienen dat – als het goed is – dubbel en dwars terug. Zij hebben goede salarissen en aan alles is gedacht om het ze naar de zin te maken. Hun duurste gereedschap is meestal een auto. Maar het belangrijkste gereedschap is een goed CRM systeem. Dat helpt hen om beter te plannen, structureren, communiceren, organiseren, kansen benutten als deze er zijn, service bieden als het moet en problemen oplossen als die zich voordoen. Bovendien heeft het sales management doorlopend zicht op de momenten dat hulp nodig is of ingegrepen moet worden. Op alle manieren controle op commerciële processen dus.

Betere sales is niet duur

Vreemd genoeg zijn de uitgaven voor goede CRM software al snel te hoog, terwijl een hogere klasse leaseauto wel bespreekbaar is. Voor de prijs van nog geen halve tankbeurt per gebruiker per maand beschikt iedere commerciële medewerker over een moderne CRM oplossing. Die is niet meer te vergelijken met de CRM systemen van een paar jaar geleden. Als u de afgelopen drie jaar niet geïnvesteerd heeft in nieuwe CRM software, gaan de voordelen van cloudoplossingen, mobile CRM of integratie met social media waarschijnlijk aan u voorbij. Terwijl juist dat bijdraagt aan het rendement van uw salesmensen en de kwaliteit van hun werk. Toch eens over nadenken …

Lees meer over CRM software
Gaat u een CRM project starten? Gebruik de CRM box

Effectievere sales