oktober 2018 - ICTberichten.nl

Archive for oktober, 2018

Klantdata: dit kunt, moet en mag u ermee

Geen categorie
Reacties uitgeschakeld voor Klantdata: dit kunt, moet en mag u ermee

Het belang van klanten hoeft geen betoog, het belang van goede klantdata evenmin. Maar hoe haalt u uit uw klantdata wat erin zit en voldoet u aan de privacyregels? De antwoorden op deze en andere vragen krijgt u tijdens Customer Identity & Customer Data Management congres op 14 november in Rotterdam. Als eindgebruiker kunt u daar gratis naar toe.

Kansen genoeg

Er gebeurt de laatste jaren van alles rondom klantdata. Het besef dat u goede en actuele informatie over klanten nodig heeft, wordt steeds sterker. U kunt steeds eenvoudiger over steeds meer klantdata beschikken. En er zijn steeds meer CRM oplossingen om klantdata te vertalen in succesvolle salesactiviteiten. Kansen genoeg. Maar tegelijk moet u oog houden voor wat de wet- en regelgeving van u verlangt in de verwerking en opslag van deze klantdata. Een goed en belangrijk moment dus om nu te weten wat u eigen allemaal kunt, moet en mag met klantdata.

Congres

Tijdens het Customer Identity & Customer Data Management congres op 14 november in Stadion Feyenoord in Rotterdam worden optimaal data management en de beveiliging van klantdata vanuit verschillende invalshoeken belicht. U leert van ervaren sprekers hoe u data verzamelt, gebruikt en ervoor zorgt dat diensten en systemen voldoen aan (nieuwe) wettelijke en security vereisten. Aan de orde komt:

  • Hoe u ervoor zorgt dat u het vertrouwen krijgt van uw klant.
  • Hoe u ervoor zorgt dat uw klanten informatie met u willen delen.
  • Hoe u de identiteit van uw klant vaststelt bij alle instappunten van de customer journey.
  • Hoe u de veiligheid op een gemakkelijke manier garandeert.
  • Hoe excellente SSO, MFA, scalability en API’s u helpen bij het creëren van een optimale customer experience.
  • Wat de waarde is van ‘toestemming’ in een digitale wereld.
  • Hoe u een 360 graden beeld van uw klanten krijgt.

Gratis toegang

Het congres is gratis toegankelijk voor eindgebruikers die werkzaam zijn bij organisaties die zich oriënteren op oplossingen rondom het gebruik van klantdata. Anderen (adviseurs, consultants en andere niet-eindgebruikers) betalen 645 euro.

Lees hier meer over het congres en hoe u zich aanmeldt