Blijft de public cloud betaalbaar? - ICTberichten.nl

Blijft de public cloud betaalbaar?

Blijft de public cloud betaalbaar?
In de public cloud kun je ongelimiteerd groeien, hoef je geen grote investeringen te doen en betaal je alleen voor het daadwerkelijke gebruik. Maar de kosten ervan rijzen inmiddels de pan uit. Het is daarom goed om ook de alternatieven in de gaten te houden.

In eerste instantie bespaarden bedrijven tientallen procenten op hun IT budget door de migratie naar een public cloud. Inmiddels hebben ze daar zoveel data en applicaties ondergebracht dat de kosten van hun providers fors zijn opgelopen. Bovendien zijn de uitgaven onvoorspelbaarder geworden door de verschillende manieren waarop een bedrijf zijn data benadert.

Als reactie daarop migreren sommige bedrijven hun workloads weer terug naar de eigen infrastructuur. Om die ontwikkeling af te remmen, brengen veel public cloud providers boetes in rekening voor het verplaatsen van data die bij hen is ondergebracht. Maar daarmee prijzen zij zichzelf uit de markt. Bedenk daarbij dat de hoeveelheid gegevens die aan de edge worden gegenereerd en verwerkt, explosief groeit. Hiermee betreden we de wereld van multicloud computing en edge-core computing. Tegelijk blijft de hoeveelheid data groeien. Daarom zouden public cloud providers beter kunnen kiezen voor een transparante prijsstelling, die alleen is gebaseerd op capaciteit.

Lees verder

Vaker dit soort berichten lezen? Meld u aan voor de ICT nieuwsbrief