ICT headlines - ICTberichten.nl

ICT headlines

Alleen het relevante ICT nieuws voor u gebundeld

Blogs, nieuwsberichten, headlines in nieuwsbrieven: het internet overspoelt u met deels relevante en heel veel minder relevante nieuwsberichten over ICT en software. Op deze pagina is al het echte ICT nieuws voor u gebundeld, zodat u snel en makkelijk kunt lezen wat voor u belangrijk is.

 
 

Meer investeringen in IT security
De investeringen in IoT security stijgen in 2018 tot 1,2 miljard euro. Bijna 20% van de bedrijven is in de afgelopen drie jaar geconfronteerd met tenminste één Internet of Things gebaseerde cyberaanval.


Blockchain blijft achter in de logistiek
Gartner ondervroeg 293 IT managers. Tweederde kent de blockchain en overweegt implementatie, het grootste deel daarvan pas op lange termijn.


Volgende fase in migreren naar de cloud
De cloud bestaat tien jaar. De volgende fase kenmerkt zich door nog meer flexibiliteit. Een multicloudomgeving gaar hierin den rol spelen.


Zo komt u tot een goede strategie voor artificial intelligence
Kunstmatige intelligentie grijpt van alle nieuwe technologische ontwikkelingen het meeste in, maar wordt het minste begrepen.


Hybride IT is bij tweederde van de bedrijven niet bewust geïmplementeerd.
Dat blijkt uit onderzoek van Forrester Consulting. Terwijl een bewuste invoering zorgt voor snellere, flexibelere en efficiëntere IT oplossingen.


SAP bundelt CRM oplossingen
De producten SAP Hybris-, Gigya-, en Callidus-cloudoplossingen komen onder één noemer: SAP Customer Experience


Maakindustrie loopt achter met blockchaintechnologie
Op het gebied van supply chain management binnen de maakindustrie blijven veel kansen voor de blockchaintechnologie onbenut.


Cloud verandert de rol van firewalls
De cloud zorgt ervoor dat de rol van de firewall verandert. Integratie met de cloud is inmiddels een absolute vereiste voor een moderne firewall.


Bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, lopen uit
De voorsprong van organisaties die werk maken van duurzaamheid in de supply chain, op bedrijven die dat niet doen, wordt groter.


Artificial intelligence nog niet duidelijk
Dat data grote mogelijkheden biedt, is bekend. Maar hoe je de data verkrijgt om er vervolgens iets zinnigs mee te kunnen, roept bij veel bedrijven nog vragen op.


Invloed van blockchain op administratieve software
Digitale transformatie treft ook financiële software. Welke mogelijkheden biedt de blockchain technologie deze software en alle betrokken.


Design thinking helpt om maatwerkprojecten te laten slagen
Verkeerde afstemming tussen de behoeften van gebruikers en bedrijfsbehoeften zorgt voor problemen bij maatwerksoftware.


Smart industry en digital twin kernbegrippen in digitalisering van de industrie
De fysieke fabriek krijgt zijn ‘digital twin’ met als doel ontwerp, productie en onderhoud te stroomlijnen.


Bedrijven hebben een moderne data architectuur nodig
Organisaties krijgen in toenemende mate te maken met analytics, big data en selfservice, terwijl hun huidige oplossingen voor datawarehousing en business-intelligence (BI) nog op oude technieken gebaseerd zijn. Dat moet anders om van alle voordelen van de beschikbare data te kunnen genieten.


Blockchain is een hype en zeker geen oplossing voor alles
Volgens Gartner is de blockchain hype net over het hoogtepunt heen. Risico is dat we doorslaan en oplossingen met blockchain technologie bedenken, waar een andere oplossing veel logischer geweest zou zijn.


Digitale transformatie zorgt voor groei middleware en infrastructuur
De markt voor middleware en technologische infrastructuur is het afgelopen jaar met 17% gegroeid, meldt onderzoeksbureau Gartner. Dit jaar zet die groei door. De sterke groei is toe te schrijven aan de belangstelling voor digitale transformatie. Steeds meer CRM, administratieve en analytische processen worden verder geautomatiseerd en ondergebracht in de cloud. Deze migratie naar de cloud zal in 2018 sterk doorzetten.


Digitale revolutie gaat aan boardroom voorbij
De boardroom worstelt met oude legacy-systemen, ouderwetse ICT’ers, zelfbenoemde digitale transformatie-adviseurs en eigen (in)competenties.


Nederlandse bedrijven hebben te weinig blockchain kennis
60,2% van de ondervraagde bedrijven geeft zichzelf een onvoldoende voor eigen blockchain kennis en kent toepassingsmogelijkheden niet.


Leren van succesvolle IoT-projecten?
Een hogere productiviteit, meer inzicht in bedrijfsprocessen, een betere customer experience… De praktijk toont de mogelijkheden van IoT al.


AI kwetsbaar voor cyberaanvallen
Chatbots, autonome voertuigen en onderling verbonden machines bieden veel voordelen, maar maakt organisaties ook kwetsbaarder voor cyberaanvallen.


Marketing automation en e-mail
Voor 80% van de onderzochte organisaties is e-mailmarketing in 2018 het belangrijkste in de online marketingmix. Voor zoekmachineoptimalisatie en -advertising.


Hoe u uw personeel digitaal versterkt
De IT infrastructuur en het IT beleid hebben invloed op het behouden van personeel. Mobiele werknemers vragen om een moderne, digitale werkomgeving.


Digitale disruptie wordt mainstream
Vier strategieën om competitief te blijven. In nieuw onderzoek wordt gesteld dat disruptie binnenkort een omslagpunt zal bereiken.


Bedrijven binnen de maakindustrie zijn ‘digitale beginner’
Op de schaal van digitale beginner, volger, innovator tot kampioen ziet 75% van de Nederlandse bedrijven zich nog als digitale beginner.


Waarom e-mail het dominantste én beste sociale platform is
Nu facebook ter discussie staat zijn sommigen op zoek naar een alternatief sociaal netwerk. E-mail hebben ze al in huis.


Identiteitsbeheer via een blockchain
Fintechbedrijven, softwaremakers en telecomproviders werken samen aan een netwerk om digitale credentials veilig online uit te wisselen.


Data komt centraal te staan in elk verdienmodel
Het is nu al niet eenvoudig om data slim te gebruiken, maar de komende paar jaar zal de hoeveelheid data vervijfvoudigen.


AI en machine learning gaan ons brein voorbij
Kunstmatige intelligentie en machine learning hebben een onuitwisbaar effect. Het werk wordt efficiënter en invloed van beide wordt enorm.


5 business-risico’s bij het uitbesteden van softwareontwikkeling
Er zijn vele risico’s bij het outsourcen van softwareontwikkeling, maar ook oplossingen.


Het belang van zelflerende ERP
Organisaties die een echte verandercultuur hebben, kritisch kijken naar processen en deze aanpassen aan nieuwe technische mogelijkheden, lopen voorop in de markt.


AI zorgt voor voordelen en dreigingen
Chatbots, autonome voertuigen en onderling verbonden machines in digitale fabrieken bieden voordelen. Potentiële dreigingen kunnen deze teniet doen.


Datastrategie 2018: solide fundering en diverse strategieën
In de digitale organisatie staat data centraal, niet de applicaties die er gebruik van maken. Kwaliteit, locatie en betekenis zijn belangrijk.


Herdefiniëren bedrijfsstrategie en data-analyse lijkt continu proces
Tot voor kort had businessstrategie een helder pad en plan. In tijden van verandering en onzekerheid werkt dat niet meer.


Financiële data nodig voor belangrijke beslissingen
Data verzamelen is nodig om organisaties efficiënter en effectiever te maken en gemakkelijker te leiden. Welke gegevens heeft u nodig?


Nu of nooit: digitale transformatie
De bedrijfsstrategie moet het succes van digitale initiatieven waarborgen. Traditionele bedrijven hebben geen kans in tech-gedreven economie.


Redenen en strategieën voor integratie van vast en mobiel
Voor klanttevredenheid is integratie van vaste en mobiele telefonie een must. Het digitale tijdperk stelt hoge eisen aan de bereikbaarheid.


IT-oplossingen moeten bijdragen aan bedrijfsresultaat
“Je moet achterhalen waarom nieuwe software nodig is, wie ermee wíl gaan werken; hoe het project bijdraagt aan de bedrijfsdoelen.”


Digitalisering van de overheid loopt achter op schema
Doelmatigheid in digitaliseringsprojecten ontbreekt. Ambtenaren kritisch over de toekomst.


Stap naar de cloud moet niet onderschat worden
Gebruik van lokale servers loopt snel terug. Steeds meer organisaties met 50+ medewerkers migreren hun servers naar de cloud.


Microsoft breidt Dynamics 365 uit
Het cloud business platform krijgt nieuwe mogelijkheden. Voor Microsoft de grootste release tot nu toe op het gebied van hun zakelijke applicaties.


20% van de retailers ziet ICT project mislukken
Redenen: gebrek aan digitale vaardigheden en teveel focus op technologische verandering in plaats van ondersteunende processen en gedrag.


Bestuur moet meer met data doen
Steeds meer organisaties maken gebruik van interactieve dashboards om ontwikkelingen binnen de organisatie te volgen.


In 3 stappen naar inzicht in de winst per klant
Terwijl de concurrentie in veel branches alleen maar toeneemt, zijn er nog steeds bedrijven die niet weten wat ze op hun klanten verdienen.


Razendsnelle veranderingen: van hybride cloud naar hybride ICT
Ondanks onze angsten en weerstand tegen verandering, adopteren we veranderende omstandigheden razendsnel.


7 voorwaarden voor succes met data-analytics
Veel bedrijven zetten in op ahnalytics, en de kansen daarmee zijn enorm. Om die volledig te benutten moet u wel voldoen aan deze zeven voorwaarden.


Hybride cloud door tweederde van de grote bedrijven omarmd
Meer dan 80 procent kiest voor een multi-cloud model. Hybride cloud gaat nog verder: grote interoperabiliteit en geïntegreerd beheer.


Digitalisering in supply chain blijft fors achter
De voordelen van de nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, blockchain en big data zijn bekend, maar worden nog amper ingezet.


Inbox blijft zwakste schakel in beveiliging van bedrijven
Meer dan een derde van alle security incidenten begint met phishing-mails of kwaadaardige bijlagen aan het adres van medewerkers.


CRM software sinds 2017 met 16% groei de snelst groeiende softwaremarkt
Toepassingen voor lead management, klantcontact en field service management.


5 tekenen dat uw project gaat falen
Te veel projecten mislukken en dat kost heel veel geld. Vijf belangrijke indicatoren maken het verschil tussen falen of de boel weer op de rails te krijgen.


SAP lanceert nieuwe licentiemodel
Betere regels voor indirect gebruik. Voorspelbaarheid en transparantie voor klanten die nieuwe technologie van SAP willen implementeren.


Grootste groei voor enterprise software
Behoudens onverwachte verstoring, zal de software-industrie naar verwachting blijven profiteren van de evolutie van digitale business.


Blockchain groot vraagteken voor Nederlandse bedrijven
Meer dan driekwart van de bedrijven wil blockchain maar weet niet hoe.


SAP stopt met de SAP Anywhere CRM cloud service
Te weinig klanten, klanten worden geholpen met een overgang naar SAP Business One of SAP Business ByDesign.


75% van de bedrijven kwetsbaar voor e-mailfraude
Spoofing wordt steeds geraffineerder. Een per e-mail verzonden betaalverzoek wordt te vaak ondoordacht afgehandeld.


8 schadelijke fouten in IT-management
Slecht IT-management kan het werk van IT schaden, zoals niet prioriteren van strategische initiatieven of het niet aanpassen van projectramingen.